<strong>Neix la <em>Biblioteca Digital de les Illes Balears </em>de Nova Editorial Moll</strong>

Neix la Biblioteca Digital de les Illes Balears de Nova Editorial Moll

El proper 27 d’octubre de 2023, Nova Editorial Moll llença la col·lecció Biblioteca Digital de les Illes Balears/Moll amb la publicació, en format electrònic, d’una sèrie d’obres que formen part intrínseca del fons històric del segell Moll; títols que tenen en comú la seva influència literària o la transcendència que han tingut els seus respectius autors a les lletres catalanes. 

La primera relació de títols inclourà els dos volums de Contarelles d’Antoni M. Alcover, uns petits contes inspirats en la quotidianitat de la Mallorca de finals del segle XIX i principis del XX, i el recull tradicional Corema, Setmana Santa i Pasco; les Comèdies de Pere A. Penya que, coincidint amb els dos cents anys del seu naixement, són peces intemporals en el teatre mallorquí; Flor de card, una obra mestra del naturalisme rural i l’única novel·la publicada pel sacerdot i poeta Salvador Galmès; i, finalment, la comèdia costumista Història d’una dama i un lloro, un dels escassos textos de ficció que ha signat el lingüista Josep Antoni Grimalt i que apareix publicat en aquesta col·lecció com a homenatge i reconeixement a tota una vida d’estudi de la llengua catalana.

Aquesta iniciativa no només permetrà prolongar la vida comercial d’aquests títols, sinó reorganitzar el pla editorial del segell Moll amb l’objectiu d’impulsar projectes innovadors dirigits a una societat digital. Igualment, amb la intenció d’afegir-se a la modernització del teixit empresarial i editorial i adaptar-se a la transició ecològica mitjançant les noves tecnologies, la Biblioteca Digital de les Illes Balears/Moll farà que aquests títols formin part d’una segona gran onada de digitalitzacions a nivell estatal.

Lluny de ser una selecció arbitrària, aquesta col·lecció potenciarà l’accessibilitat d’una sèrie de títols –en la majoria de casos, exhaurits i/o descatalogats– que, en aquest context, podran ser redescoberts per una nova comunitats de lectors. 

La col·lecció compta amb el suport del Ministeri de Cultura:

Les cobertes dels fascicles del DCVB, protagonistes del nou volum de les Obres Completes Francesc de B. Moll

25 d'octubre de 2023

Presentació de "L’afortunada vida de Martí Olivar", de Josep M. Quintana (Palma, 29 de novembre de 2023)

25 d'octubre de 2023