Col·lecció
Ansa per ansa
Material de lectura i escriptura progressiva fet, pensat i desenvolupat a Mallorca; per això, el seu vocabulari és proper al dels infants que l’utilitzen. Ha estat elaborat, comprovat i revisat amb grups d’infants. Incorpora una bona dosi de cultura popular (rondalles, dites, endevinalles, danses, jocs…), les lletres i les paraules es poden veure, escoltar, tastar, cantar o ballar: per això, proposa també activitats multisensorials plenes de sorpreses.
Col·lecció
Balenguera
Per longevitat i recorregut històric, una de les col·leccions de referència per a la poesia en llengua catalana. Els millors poetes de les Illes Balears, Catalunya i País Valencià tenen el seu espai dintre de Balenguera, però també les traduccions d’altres llengües com el francès, el rus o l’àrab.
Col·lecció
Diccionari català-valencià-balear
Deu volums que han fet història i que recullen el tresor riquíssim i expressiu de la llengua catalana amb prop de 160.000 entrades. Cada entrada amb la transcripció fonètica per territoris; l’etimologia; la primera font escrita literària; la connexió amb la cultura popular a partir de dites i expressions; amb il·lustracions. Començat per Antoni M. Alcover i culminat per Francesc de B. Moll. El diccionari de tots els mots, de tots els llocs, de tots els temps; una obra única que hem de tenir a casa nostra i llegir-ne un poc cada dia com feia Josep Pla.
Col·lecció
Raixa
Amb més de dos-cents títols, és un dels vaixells insígnia de l’editorial. Aquesta col·lecció es dedica principalment a la narrativa en català, agrupa els millors creadors dels territoris de les Illes Balears, Catalunya i País Valencià. Una col·lecció plena d’autèntics clàssics de la nostra literatura.
Col·lecció
Les Illes d'Or
Col·lecció iniciada el 1934 per Francesc de B. Moll, es pot dir que amb ella va néixer l’Editorial Moll. La seva publicació es va interrompre el 1938, durant la guerra, i es va reprendre —amb certes limitacions— el 1941. N’han aparegut més de cent cinquanta títols, sempre d’autors baleàrics --des de Ramon Llull fins als escriptors més recents— o sobre temes relacionats amb les Balears. És una col·lecció econòmica i divulgativa.
Col·lecció
Llibres sobre natura
En aquest apartat trobareu les següents col·leccions: Flora de Mallorca, Manuals d’Introducció a la Naturalesa, Monografies Científiques, El Jardí Mediterrani.
Col·lecció
Tomir
Una de les col·leccions més àmplies –i sorprenents- del nostre catàleg, que recull principalment memòries, però també temàtiques com la cultura popular, la sociolingüística o la Guerra Civil.
Col·lecció
Els Treballs i els Dies
Col·lecció dedicada a temes d’assaig i d’investigació. Iniciada el 1964 amb L’art en el regne de Mallorca, de Marcel Durliat, n’han sortit 30 volums fins a 1986, dedicats, amb una sola excepció, a temes de les Balears —entre els quals els quatre volums del Cançoner Popular de Mallorca, de Rafel Ginard i els dos volums de la Història de Mallorca, de diversos autors— o lexicogràfics, com el Diccionari de l’art i dels oficis de la construcció, de Miquel Fullana, i el Diccionari català-castellà i castellà-català, de Francesc de B. Moll.
Col·lecció
Biblioteca Bàsica de Mallorca
Llibres petits de dimensions, immensos en continguts. Pensada per ser assequible per a qualsevol butxaca, la Biblioteca Bàsica de Mallorca t’ofereix una recopilació de llibres de temàtica diversa –des de teatre o narrativa, fins arribar a l’assaig polític- que reflecteixen el nostre ADN com a poble. Clàssics literaris que sobreviuen al pas del temps i que sempre han d’estar a la biblioteca de qualsevol lector.
Col·lecció
Sol Alt
Aquest és l’espai per als lectors joves. Novel·les juvenils, amb autors de referència en aquest camp, que, a més d’estimular la imaginació, també contribueixen a promoure l’ús social de la llengua en el dia a dia. Obres engrescadores, sorprenents i plenes d’aventures.
Col·lecció
Els llibres de Pròsper
El llibre és també un artefacte per enriquir la nostra percepció del món. Aquesta col·lecció està dedicada principalment a assaigs a l'entorn de política i societat, reflexions al voltant del nacionalisme i la identitat, l’economia, la llibertat individual i col·lectiva… Obres valentes i, sobretot, necessàries.
Col·lecció
Altres col·leccions
En aquest apartat trobareu tota la resta de col·leccions de l’Editorial Moll: Exemplaria Mundi, Col·lecció Scientia, Conèixer Mallorca (llibres en llengua no catalana), Col·lecció Titelles, Col·lecció Coneguem els nostres clàssics, Col·lecció Publicacions del COFUC, Col·lecció Gamma, Col·lecció Plenamar, Obres diverses, Club de butxaca.
Col·lecció Rondaies Mallorquines
Aplec de Rondaies Mallorquines d'en Jordi des Racó (edició comentada)
Si es volen conèixer les connexions de les rondalles mallorquines amb les cultures, les mitologies i les religions del món, aquest és l'objectiu de l'Edició Comentada a càrrec dels professors Josep Grimalt i Jaume Guiscafrè. Cada volum inclou la transcripció literal de les notes originals de cada rondalla, extretes de les sis llibretes en què Antoni M. Alcover arreplegava el material de la tradició oral. Cada rondalla va acompanyada de notes crítiques i comentaris a dos nivells, els del lector culte no especialitzat i els de l’especialista. Les rondalles estan ordenades segons el sistema de catalogació internacional Aarne-Thompson-Uther.
Col·lecció Rondaies Mallorquines
Aplec de Rondaies Mallorquines d'en Jordi des Racó (edició popular)
Les clàssiques; les d’en Jordi des Racó; les de tota la vida. Una obra d’ahir, avui i demà que preserva el format original, els seus colors i il·lustracions. Un llegat atemporal que recull l’essència d’uns contes que ja formen part l’ADN del nostre poble.
Col·lecció Rondaies Mallorquines
Rondaies Mallorquines en CD
Durant els anys seixanta i setanta, Francesc de B. Moll i un conjunt de col·laboradors enregistraren a l’emissora Ràdio Popular les lectures dramatitzades d’una sèrie de rondalles mallorquines: un material sonor impagable que l’Editorial Moll preserva. Una gran opció per a infants i per a persones amb problemes de visió.
Col·lecció Rondaies Mallorquines
Tirurany
Les rondalles mallorquines adaptades pels nostres millors escriptors i les il·lustracions d’artistes de renom. El resultat és aquesta col·lecció de gran format i tapa dura que es converteix en una bona forma d’introduir els més petits de la casa en la nostra cultura popular.
Col·lecció Rondaies Mallorquines
Això era i no era
Les nostres rondalles, a l’abast dels més petits de la casa. Plenes d’il·lustracions i adaptades amb cura, inclouen dibuixos per colorar i propostes didàctiques per entendre millor tant la llengua catalana com l'ensenyament de cada una de les històries.
Col·lecció Rondaies Mallorquines
Rondaies Mallorquines en còmic
Les millors rondaies d’en Jordi d’Es Racó i el seu univers de personatges fantàstics, adaptats al format còmic mantenint tota l'essència d’unes històries que continuen vives al nostre imaginar col·lectiu.
Col·lecció Obres Completes
Obres Completes de Francesc de B. Moll
L’obra biogràfica i professional d’aquest savi menorquí, en un conjunt de volums que recullen el seu gran llegat al servei de la llengua catalana.
Col·lecció Obres Completes
Obres Completes d'Antoni M. Alcover
Anomenat l’Apòstol de la Llengua, fou escriptor, eclesiàstic, lingüista, folklorista, arquitecte de diverses esglésies i capelles i periodista. En aquest espai hi trobaràs les recopilacions dels seus articles, estudis sobre dialectologia o correspondència, entre d’altres.
Col·lecció Obres Completes
Obres Completes de Pere Capellà
Troba aquí la seva poesia i obres teatrals. Textos d’una gran imaginació i sensibilitat en els que l’humor i la sàtira ens permeten comprendre millor la situació social de postguerra a Mallorca.
Col·lecció Obres Completes
Obres de Joan Pons i Marquès
Biògraf, crític literari, poeta... Un dels principals intel·lectuals mallorquins del segle XX a les Illes Balears.
Col·lecció Obres Completes
Obres Completes de Gabriel Alomar
Aquí trobaràs el gran llegat d’Alomar, poeta, prosista i assagista estretament relacionat amb el modernisme català.
Col·lecció Obres Completes
Obres de Maria Antònia Salvà
“Mireia”, “Cel d’Horabaixa”, “Entre el record i l’enyorança”, “Lluneta del pagès”, “Espigues en flor”... Aquí trobaràs les grans obres d’una de les nostres millors poetesses.
Col·lecció Llibres de natura
Manuals d'introducció a la naturalesa
Col·lecció Llibres de natura
Scientia
Col·lecció Llibres de natura
Monografies científiques
Col·lecció Llibres de natura
El jardí mediterrani
Fons de Miquel Font Editor
Imatges d'Ahir
Les obres de la col·lecció “Imatges d’ahir” ens traslladen, a través d’antigues fotografies i postals que es reprodueixen i comenten els diversos autors de cada obra, a una època ja desapareguda. Visions rurals o urbanes, documents d’indiscutible valor artístic i documental, d’una Mallorca definitivament perduda; les ciutats i pobles de l’Illa anteriors a la Guerra Civil i al “boom” turístic i urbanitzador que tant transformà la seva més autèntica i genuïna fisonomia.
Fons de Miquel Font Editor
La Rodella
La col·lecció La RODELLA es, ara per ara, l’única col·lecció de l’estat dirigida exclusivament a posar en circulació els nous treballs que, des d’una perspectiva actual, es venen realitzant sobre el suggestiu món dels jueus, conversos, xuetes i en general de la Inquisició Espanyola. Tots i cada un d’aquests temes, tractats amb suma serietat i rigor van dirigits al públic culte malgrat no necessàriament especialitzat. Es tracta, doncs, d’una col·lecció de divulgació científica, pensada tant per servir de suport a l’estudiant com al científic especialista, així com també a totes aquelles persones que desitgin estar informades sobre la nova visió, que sobre aquesta vella problemàtica estan abordant alguns dels nostres més prestigiosos investigadors.
Fons de Miquel Font Editor
Mallorca passa a passa
Dos postulats sustenten vertebralment aquesta curiosa col·lecció: qui coneix Mallorca, l’estima, i qui desconeix Mallorca, segur que desitjaria conèixer-la. És per això que MALLORCA PASSA A PASSA, ens apropa tant als més pròxims com als més allunyats la realitat històrica i geogràfica de la major de les Illes Balears, en els seus aspectes més desconeguts com en aquells més propers a la llegenda. Geografia, història i curiositats es donen cita per a aquells que coneixen i estimen Mallorca.