Col·lecció
Ansa per ansa. Material de lectoescriptura progressiva
Material de lectura i escriptura progressiva fet, pensat i desenvolupat a Mallorca; això fa que el seu vocabulari sigui familiar per als infants que l’utilitzen. Ha estat elaborat, comprovat i revisat amb grups d’infants. Incorpora recursos de la cultura popular (rondalles, dites, endevinalles, danses, jocs…). Les lletres i les paraules es poden veure, escoltar, tastar, cantar o ballar. Proposa activitats multisensorials plenes de sorpreses. Un material que funciona, avalat per una trentena d'edicions, per l'experiència pedagògica de les autores i pels milers d'infants que hi han après a llegir i escriure.
Col·lecció
Ansa per ansa. Llibres per a llegir tots sols
Una col·lecció de vint llibres de lectura progressiva que incorpora les consonants d’una en una, en el mateix ordre que segueix el material de lectoescriptura Ansa per Ansa. Aquests llibres són útils com a complement de qualsevol material d’aprenentatge que utilitzi l'infant.
Col·lecció
Diccionari català-valencià-balear
Un Diccionari amb deu volums que han fet història i que recullen el tresor riquíssim i expressiu de la llengua catalana amb 150.963 entrades. Cada entrada inclou la definició; la transcripció fonètica per territoris; l’etimologia; cites dels textos literaris on els mots apareixen usats, des dels escriptors medievals fins als més moderns; la connexió amb la cultura popular a partir de dites i expressions; i il·lustracions explicatives. Començat per Antoni M. Alcover i culminat per Francesc de B. Moll, és l'obra de dues vides dedicades a construir 'el diccionari de tots els mots, de tots els llocs, de tots els temps'. Una obra única que no pot faltar a casa nostra i que podem passar gust de fullejar cada dia com feia i recomanava Josep Pla.
Col·lecció
Raixa
Amb més de dos-cents títols, aquesta col·lecció es dedica principalment a la narrativa en català i agrupa els millors creadors de les Illes Balears, Catalunya i el País Valencià. Una col·lecció plena d’autèntics clàssics de la nostra literatura.
Col·lecció
Les Illes d'Or
Col·lecció iniciada el 1934 per Francesc de B. Moll, es pot dir que amb ella va néixer l’Editorial Moll. La seva publicació es va interrompre el 1938, durant la guerra, i es va reprendre —amb certes limitacions— el 1941. N’han aparegut més de cent cinquanta títols, sempre d’autors balears --des de Ramon Llull fins als escriptors més recents— o sobre temes relacionats amb les illes Balears. Des de sempre ha estat una col·lecció econòmica i divulgativa.
Col·lecció
Flora de Mallorca
La flora de Mallorca reunida en quatre volums enquadernats amb guaflex, l'obra de referència de Francesc Bonafè. En aquest apartat trobareu les següents col·leccions: Flora de Mallorca, Manuals d’Introducció a la Naturalesa, Monografies Científiques, El Jardí Mediterrani.
Col·lecció
Tomir
Una de les col·leccions més àmplies i sorprenents del nostre catàleg en què és difícil no trobar un títol que ens interessi. Una llista d'autors de primera línia ens acosten a la cultura popular, el teatre, la llengua, l'assaig, la literatura o la societat.
Col·lecció
Els Treballs i els Dies
Col·lecció dedicada a temes d’assaig i d’investigació. Iniciada el 1964 amb L’art en el regne de Mallorca, de Marcel Durliat, n’han sortit 30 volums fins a 1986, dedicats, amb una sola excepció, a temes de les Balears —entre els quals els quatre volums del Cançoner Popular de Mallorca, de Rafel Ginard i els dos volums de la Història de Mallorca, de diversos autors— o lexicogràfics, com el Diccionari de l’art i dels oficis de la construcció, de Miquel Fullana, i el Diccionari català-castellà i castellà-català, de Francesc de B. Moll.
Col·lecció
Biblioteca Bàsica de Mallorca
Llibres petits de dimensions, immensos en contingut. Pensada per ser assequible per a qualsevol butxaca, la Biblioteca Bàsica de Mallorca t’ofereix una recopilació de llibres de temàtica diversa –des de teatre o narrativa, fins arribar a l’assaig polític- que reflecteixen el nostre ADN com a poble. Clàssics literaris que sobreviuen al pas del temps i que enriqueixen la biblioteca de qualsevol lector.
Col·lecció
Sol Alt
Aquest és l’espai per als lectors joves. Novel·les juvenils amb autors de referència que, a més d’estimular la imaginació, també contribueixen a promoure l’ús social de la llengua en el dia a dia. Obres engrescadores, sorprenents i plenes d’aventures.
Col·lecció
Els llibres de Pròsper
El llibre és també un artefacte que pot enriquir la nostra percepció del món. Aquesta col·lecció està dedicada principalment a assaigs entorn de política i societat, reflexions al voltant del nacionalisme i la identitat, l’economia, la llibertat individual i col·lectiva. Obres valentes i, sobretot, necessàries.
Col·lecció
Balenguera
Per longevitat i recorregut històric, una de les col·leccions de referència per a la poesia en llengua catalana. Els millors poetes de les Illes Balears, Catalunya i País Valencià tenen el seu espai dintre de Balenguera, però també les traduccions d’altres llengües com el francès, el rus o l’àrab.
Col·lecció
Aplec de Rondaies Mallorquines d'en Jordi des Racó (edició comentada)
Si ho vols saber tot sobre les rondaies mallorquines, aquesta Edició Comentada és el llibre que et faltava. Et descobreix les connexions de les rondaies mallorquines amb les cultures, les mitologies i les religions del món de la mà dels professors Josep A. Grimalt i Jaume Guiscafrè. Inclou cada rondaia recollida i reescrita per Antoni M. Alcover que tots coneixem, però amb la transcripció literal de les notes originals de cada rondalla, extretes de les sis llibretes en què Antoni M. Alcover arreplegava el material de la tradició oral. Cada rondalla va acompanyada de notes crítiques i comentaris a dos nivells, els del lector culte no especialitzat i els de l’especialista. Les rondalles estan ordenades segons el sistema de catalogació internacional Aarne-Thompson-Uther. Una obra mestra.
Col·lecció
Aplec de Rondaies Mallorquines d'en Jordi des Racó (edició popular)
Les clàssiques, les populars, les d’en Jordi des Racó, les de tota la vida. Una obra d’ahir, avui i demà que preserva el format original, els seus colors i il·lustracions. Un llegat atemporal que recull l’essència d’uns contes que ja formen part de la identitat més profunda dels mallorquins, una delícia de la imaginació popular i una col·lecció de culte de la cultura oral.
Col·lecció
Rondaies Mallorquines en CD
Durant els anys seixanta i setanta, Francesc de B. Moll i un conjunt de col·laboradors enregistraren a l’emissora Ràdio Popular les lectures dramatitzades d’una sèrie de rondalles mallorquines: un material sonor impagable que l’Editorial Moll preserva. Una gran opció per a infants i per a persones amb problemes de visió.
Col·lecció
Tirurany
Les rondalles mallorquines adaptades pels nostres millors escriptors i les il·lustracions d’artistes de renom. El resultat és aquesta col·lecció de format gran i tapa dura que es converteix en una bona forma d’introduir els més petits de la casa en la nostra cultura popular.
Col·lecció
Això era i no era
Les rondalles mallorquines adaptades per als més petits de la casa (entre 5 i 8 anys). Plenes d’il·lustracions, inclouen dibuixos per acolorir i propostes didàctiques a l'entorn de les paraules i la narració de cada rondalla.
Col·lecció
Rondaies Mallorquines en còmic
Les millors rondaies d’en Jordi d’Es Racó i el seu univers de personatges fantàstics, adaptats al format còmic mantenint tota l'essència d’unes històries que continuen vives al nostre imaginar col·lectiu.
Col·lecció Obres Completes
Obres Completes de Francesc de B. Moll
Les Obres Completes de Francesc de B. Moll recullen l'extensa obra filològica i biogràfica del coautor del Diccionari català-valencià-balear. Col·lecció dirigida per Maria Pilar Perea, reuneix tots els estudis, articles i llibres de d’aquest savi menorquí en un conjunt de volums que recullen el seu immens llegat al servei de la llengua catalana.
Col·lecció Obres Completes
Obres Completes d'Antoni M. Alcover
Les Obres Completes d'Antoni M. Alcover representen un ambiciós projecte de país que avança al ritme d'un nou volum cada any. Col·lecció dirigida per Maria Pilar Perea, reuneix l'extensíssima i culturalment imprescindible producció escrita de qui fou escriptor, eclesiàstic, lingüista, folklorista, arquitecte de diverses esglésies i capelles, i periodista. Sense el seu impuls, i sense la tenacitat de Francesc de B. Moll, la llengua catalana no disposaria del monumental DCVB, conegut també com a Diccionari Alcover-Moll.
Col·lecció Obres Completes
Obres Completes de Pere Capellà
Troba aquí la seva poesia i obres teatrals. Textos d’una gran imaginació i sensibilitat en els quals l’humor i la sàtira ens permeten comprendre millor la situació social de postguerra a Mallorca.
Col·lecció
Obres de Joan Pons i Marquès
Biògraf, crític literari, poeta... Un dels principals intel·lectuals mallorquins del segle XX a les Illes Balears.
Col·lecció Obres Completes
Obres Completes de Gabriel Alomar
Obres Completes d'una de les personalitats culturals i polítiques més complexes i interessants del final del segle XIX i del XX: Gabriel Alomar i Villalonga (Palma 1873 - El Caire 1941). Fou poeta, narrador, assagista, crític literari, periodista, professor, estudiós de la cultura clàssica, orador, polític i polemista. Una mentalitat brillant que escampà el seu talent arreu d’incomptables articles a revistes i diaris de Mallorca, Catalunya, Madrid o l'Argentina. Dirigides per Pere Rosselló Bover, aquí trobaràs el seu gran llegat.
Col·lecció
Obres de Maria Antònia Salvà
Mireia, Cel d’Horabaixa, Entre el record i l’enyorança, Lluneta del pagès, Espigues en flor... Aquí trobaràs les grans obres d’una de les nostres millors poetesses.
Col·lecció
Manuals d'introducció a la naturalesa
Els Manuals d'Introducció a la Naturalesa divulguen amb rigor i amenitat la rica diversitat del medi natural que ens envolta, Com en un mosaic, per aquesta col·lecció hi desfilen les plantes, els aucells, els insectes, els amfibis, els mamífers, els rèptils o els peixos de les Balears, i també excursions i itineraris. Per aprendre, conèixer i gaudir de la natura.
Col·lecció
Scientia
Mitjançant aquesta sèrie de llibres podràs aprofundir en diferents camps del coneixement i, sobretot, en els grans avanços científics. Títols d’autors de reconegut prestigi que ens apropen a les idees que han transformat el nostre món.
Col·lecció
Monografies científiques
Col·lecció
El jardí mediterrani
Fons de Miquel Font Editor
Imatges d'Ahir
Les obres de la col·lecció Imatges d’ahir ens traslladen, a través d’antigues fotografies i postals que es reprodueixen i comenten els diversos autors de cada obra, a una època ja desapareguda. Visions rurals o urbanes, documents d’indiscutible valor artístic i documental, d’una Mallorca definitivament perduda; les ciutats i pobles de l’Illa anteriors a la Guerra Civil i al “boom” turístic i urbanitzador que tant transformà la seva més autèntica i genuïna fisonomia.
Fons de Miquel Font Editor
La Rodella
Ara per ara, l’única col·lecció de l’estat dirigida exclusivament a posar en circulació els nous treballs que, des d’una perspectiva actual, es venen realitzant sobre el suggestiu món dels jueus, conversos, xuetes i en general de la Inquisició Espanyola. Tots i cada un d’aquests temes, tractats amb suma serietat i rigor van dirigits al públic culte malgrat no necessàriament especialitzat. Es tracta, doncs, d’una col·lecció de divulgació científica, pensada tant per servir de suport a l’estudiant com al científic especialista, així com també a totes aquelles persones que desitgin estar informades sobre la nova visió, que sobre aquesta vella problemàtica estan abordant alguns dels nostres més prestigiosos investigadors.
Fons de Miquel Font Editor
Mallorca passa a passa
Dos postulats sustenten vertebralment aquesta curiosa col·lecció: qui coneix Mallorca, l’estima, i qui desconeix Mallorca, segur que desitjaria conèixer-la. És per això que Mallorca passa a passa, ens apropa tant als més pròxims com als més allunyats la realitat històrica i geogràfica de la major de les Illes Balears, en els seus aspectes més desconeguts com en aquells més propers a la llegenda. Geografia, història i curiositats es donen cita per a aquells que coneixen i estimen Mallorca.