Nina i Carla Jover uneixen les seves forces a “La meva veu”

Nina i Carla Jover uneixen les seves forces a “La meva veu”

Benjamin Disraeli, antic primer ministre del Regne Unit, deia que cap altre element reflectia la personalitat d’algú com la seva veu. D’altres, com l’escriptor Daniel Pennac, asseguraven que la veu és la música que fa el vent quan travessa el nostre cos. La veu és un instrument invisible als ulls: peça clau en la comunicació del nostre dia a dia, és també l’element protagonista en la música, el teatre, la televisió, el cinema, la ràdio i els podcasts… Potser poques vegades serem plenament conscients de la seva importància i de les múltiples implicacions que té en el nostre dia a dia.

Explicar-la i interpretar-la és totalment possible i, a més, necessari per a assolir l’eficiència en qualsevol dels seus principals codis d’expressió: la parla i el cant. Quants persones s’han iniciat com a cantants en una coral o teatre amateur sense saber fer un bon ús de la veu? Utilitzar-la amb control i llibertat és possible si se’n coneix la tècnica i la mecànica.

Nina, la reconeguda actriu, cantant i logopeda catalana, ha acumulat dècades d’experiència en relació a la cura que s’ha de tenir amb la veu: com emprar-la, com projectar-la, com cuidar-la. De la seva unió amb la logopeda i il·lustradora Carla Jover Torrado, estreta col·laboradora seva, sorgeix un llibre-guia clau per a comprendre aquest instrument que tots portem a dintre, “La meva veu”. Amb una important dimensió pràctica, aporta amples coneixements sobre anatomia i fisiologia, aportant dades necessàries per emprar la veu sense que suposi un sobreesforç i, també, facilitar les eines perquè cada lector s’empoderi de la seva veu.

Albert Herranz i el bosc submergit

30 de gener de 2023

<strong><em>L’obra del DCVB i les ressenyes bibliogràfiques, els dos nous toms de les Obres Completes d’Alcover</em></strong>

30 de gener de 2023