L’Editorial Moll es reinventa i aposta pels nous talents

L’Editorial Moll es reinventa i aposta pels nous talents

Aquest dilluns al vespre es va presentar a Palma la Nova Editorial Moll

“On seria Mallorca si Francesc de Borja Moll i Antoni Maria Alcover no haguessin existit?”, es demanava Antoni Mir, secretari de la Institució Francesc de Borja Moll, aquest dilluns al vespre durant la presentació de la Nova Editorial Moll al CaixaForum de Palma. “Ni Mallorca ni la llengua catalana serien on són sense aquestes figures i sense aquesta editorial”, va respondre. Aquesta Nova Editorial Moll mantindrà el compromís amb la llengua catalana i la seva centralitat a Mallorca. Però vol també anar més enllà i “apostar pels joves, cercar nous lectors, els millors autors i editar els millors llibres, o intentar-ho”, va assegurar Mir.

El director literari de la Nova Editorial Moll és el periodista i historiador Tomeu Canyelles, mentre que del disseny gràfic del segell se n’encarregarà Teresa Hita. Aquest dilluns es va anunciar també la creació dels primers premis Moll per a creadors de fins a 35 anys, que va en la línia que enceta l’editorial a partir d’ara, a la cerca de nous públics i formats. De moment, només se sap que serà una convocatòria anual, però se’n concretaran més detalls els propers mesos.

L’escriptor i antic director literari de l’editorial Moll, Sebastià Alzamora, va ser un dels convidats a la cita, i va destacar que el segell “ha de pensar en el futur, que és la feina que faran a partir d’ara” però el que “és cert i segur és que acumula un catàleg impressionant”. “Una editorial és moltes coses, però, per sobre de totes, és el catàleg”, ha reblat l’escriptor.

En l’acte de presentació al públic també varen anunciar les novetats que sortiran de manera imminent, i també algunes obres que s’aniran editant l’any 2020. Les que apareixeran ara seran Ponts, de Jean Serra, i Vida i color, un volum coordinat per Sofia Moisés i Tomeu Canyelles, comissaris de l’exposició que es va fer al Solleric, dedicada a la figura de Toni Socias.

La Fundació Francesc de Borja Moll, dirigida per Francesc Homs, va comprar fa quatre anys els actius i drets de Moll, fundada l’any 1934 i amb més de 1.300 títols publicats al llarg de la seva història. Entre ells, les imprescindibles Rondaies mallorquines, el Cançoner popular i el Diccionari català-valencià-balear. De fet, ahir varen aprofitar la presència d’un públic nombrós per recordar que continua endavant el Verkami per culminar una fita històrica: editar el penúltim volum de l’edició comentada de les  Rondaies mallorquines.

E. NAVARRO (Ara Balears)

Palma, 3 de desembre de 2019

Rondalles mallorquines per combatre el confinament

3 de desembre de 2019