“La màgia dels secrets”

“La màgia dels secrets”

La màgia dels secrets és un llibre infantil en llengua catalana, escrit per Cecilia Giménez (La Fada Despistada) i il·lustrat per Rosa Mascaró. Amb senzillesa i sensibilitat, el llibre es planteja no només com un conte infantil, sinó com una eina didàctica adreçada a proporcionar un mecanisme d’ajuda a tots aquells menors que han estat víctimes d’abús. Mitjançant un ús simbòlic dels colors, la narració incideix en la necessitat de poder obrir-se als altres i alliberar la càrrega de dolor que representen els episodis traumàtics que s’amaguen després de la quotidianitat dels casos de violències masclistes i abusos de grau divers.

L’obra parteix d’una història quotidiana: la Martina és una nena que riu, balla i canta; viu feliç al seu món a mig camí dels deures, les vacances i els jocs amb els amics. Comparteix secrets amb ells, com el tresor de petxines que conserven al buit d’un arbre o el cadell que un amaga al cobert. Cada secret té color. Fins que un dia, l’oncle de la Martina li confia un secret de color gris: una mica pesat, intimidant, brut i, sobretot, dolorós. Des de llavors, la Martina viu amb ell, sense saber que a poc a poc ella també s’està tornant de color gris. Però La Fada Despistada, aquest ens màgic que pot conèixer els secrets dels nens, sap que hi ha alguna cosa que no va bé: el color gris delata Martina que, finalment, confessa quin és aquest secret gris. La Fada Despistada llavors li explicarà que cada secret és un color que pinta el cor, i que els mals secrets (els grisos) alimenten la por, el dolor: només compartint-los amb aquells que estimem podrem aconseguir que la seva terrible càrrega segueixi impedint avançar a nenes com Martina.

Aquest llibre ha estat publicat amb el suport del Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca i de l’Institut d’Estudis Baleàrics.

Raó i follia a “L’àngel rebel”

27 de gener de 2022

L’obra biogràfica d’Alcover, en dos volums.

27 de gener de 2022