Biografia

Fotografia de l'autor

Rosselló de Son Fortesa, Joan

Joan Rosselló i Crespí (Alaró, 1854 - Palma, 1935), conegut també com a Joan Rosselló de Son Fortesa, fou un escriptor mallorquí autor de narracions de tema rural, conferenciant i traductor. És l'iniciador de la narrativa ruralista mallorquina.
El 1899 aparegueren les seves primeres narracions descriptives a La Roqueta, amb el pseudònim de Joan de Passatemps. Posteriorment col·laborà a altres publicacions mallorquines (La Almudaina, La Ciudad, Gaceta de Mallorca, Mallorca, Mitjorn) i de Catalunya (Catalunya, Ilustració Catalana, Joventut, El Poble Català i La Veu de Catalunya).
El 1903 publicà el recull "Manyoc de fruita mallorquina" i el 1904 publicà la novel·la "En Rupit". Pronuncià diferents conferències sobre la ruralia mallorquina que reuní en el volum "Ruralisme" (1908). Altres narracions seves es publicaren en el volum pòstum "Tardanies" (1947). Una de les narracions que figuren a Tardanies, la titulada Lluita de Braus, mereix esser qualificada d'obra mestra i és, sens dubte, un dels millors contes de la literatura mallorquina. Traduí Daudet, Goethe, Ibsen. Lamartine, Maupassant, Mistral, Turgenev i Txékhov.

No s'ha trobat cap producte que coincideixi amb la teva selecció.