Biografia

Fotografia de l'autor

Valriu Llinàs, Caterina

Caterina Valriu Llinàs, coneguda com a Catalina Contacontes (Inca, 24 d'agost de 1960) és escriptora i filòloga en llengua catalana.
Directora del Grup d'Estudis Etnopoètics i del Grup de Recerca en Etnopoètica de les Illes Balears. Forma part del Consell de Crítics de la revista Faristol, des de l'any 2000. Ha dirigit la col·lecció Tirurany de rondalles mallorquines.

El 1983 es llicencia en filologia a la UIB, dos anys més tard llegeix la tesina sobre l'antic Carnaval de Mallorca, feta essencialment a partir de la història oral, la qual obté el premi extraordinari de llicenciatura i es publica en dos volums: El Carnaval a Palma, com era abans (1989) i El Carnaval a Mallorca (1995). El 1992 es doctora a la mateixa Universitat, amb una tesi sobre la influència de les rondalles en els llibres actuals per a infants: Influències de les rondalles a la literatura infantil i juvenil catalana (1998).

Des de 1990 és Professora Titular de la UIB, on imparteix assignatures de literatura catalana. Des de 1987 explica contes i rondalles a infants, joves i adults d'arreu dels Països Catalans, amb el nom de Catalina Contacontes. Ha fet prop d'un miler de sessions de narració per tal d'acostar a la gent les històries narrades de viva veu. També he publicat alguns contes per a infants de collita pròpia: En Galceran i les marietes i Les banyes d'en Cucarell, ambdós de 2006, en són exemples.