Biografia

Fotografia de l'autor

Herranz Hammer, Albert

Albert Herranz Hammer (Estocolm, 1970), És un escriptor mallorquí. Va néixer a Estocolm. Als cinc anys, es traslladà a viure a Mallorca. Dels 12 als 14 anys, tornà a residir a Suècia.
Imparteix classes d’espanyol i català a la Fundació del moviment obrer suec d’Estocolm, tradueix literatura per a grans editorials com RBA o Random House i es dedica al cinema documental. Ha dirigit la col·lecció Plaguetes del raval, d’estudis locals, i Edicions del Moixet Demagog. És autor de diversos llibres turístics sobre Mallorca, publicats a Triangle Postals.
Ha publicat en català i castellà. Les seves primeres publicacions foren llibres de poesia. És autor de llibres de narrativa i documentals audiovisuals de creació, com Giraldos Brothers. Män utan nerver, sobre la vida en un poble del centre de Suècia. Ha escrit i dirigit el documental Andreu Muntaner i Darder, de fòssils i fotografies, produït per La Perifèrica.
La seva obra teatral Radiografies guanyà el premi Projecte Alcover (2007) i fou distingida com el millor espectacle de la Mostra de Teatre de Barcelona (2007).
Ha estat guionista de diversos programes audiovisuals, com (Televisió de Mallorca “M”), la sèrie documental Memòria i oblit d’una guerra (Cinètica) i el documental El setè dia (Espiral Produccions). Adaptà contes clàssics per a L’hora del conte (IB3).