“Thálamos” o la voluntat d’oblit

“Thálamos” o la voluntat d’oblit

“Thálamos” (Nova Editorial Moll, 2021) és el nou poemari del poeta, escriptor i assagista Víctor Gayà: es tracta d’un recull poètic en el que es combina el vers, la prosa i una part musical (la cantata) que ha estat traduïda al castellà i l’anglès. Es tracta d’una obra literària centrada en l’idea de l’oblit, temàtiques atemporals que ens assalten en el moment de la mort. Respon principalment a l’aclaparament del no-res; és llavors que apareix el lenitiu del record, el consol de la memòria. Lluny de ser la lluita callada per la perdurabilitat, “Thálamos” és la voluntat d’oblit; no la de ser oblidat pel món que potser ens ha estat ignorant des de sempre, sinó per la persona estimada, per la persona vital. Un oblit lleial, noble, magnànim: un deixar anar, un deixar partir a qui se’n va. La culminació de l’amor es manifesta en la generositat de desaparèixer, de dissipar-se per deixar tot l’espai i tot el temps a la vida. La voluntat de no ser sobrer quan hom ja no hi és. Un despreniment existencial que lleva tot llastre a l’existència.

Fotografies i vídeo realitzats durant la presentació del poemari a Drac Màgic (Palma) el 24 de novembre de 2021, amb la col·laboració de l’actriu Apol·lònia Serra i el periodista Miquel Cardell.

Aquest llibre ha estat publicat amb el suport del Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca i de l’Institut d’Estudis Baleàrics.

Francis Caron des de la mirada de Sebastià Perelló.

27 de gener de 2022

Un crit contra l’oblit i la desmemòria

27 de gener de 2022