Dragons, monstres imaginaris i fantasia.

Dragons, monstres imaginaris i fantasia.

Què passa quan, de sobte, sense previ avís, desapareix una de les criatures més emblemàtiques de l’estiu mallorquí? Aquest és el punt de partida del conte infantil “El misteri dels dragons”, un llibre de gran format, il·lustrat i amb tapa dura que ens explica  l’aventura de dos germans, n’Aloma i en Marçal, de 8 i 5 anys d’edat. Cada nit guaiten per la finestra de casa
seva per observar com cacen els dragonets a la llum dels fanals però una nit els dragons no hi són i els infants es preocupen. Això els impulsarà a investigar-ne la desaparició tot penetrant en un món fantàstic en què visitaran la cova de l’oracle flatulent Racontracus, defensada   pels   paridòlics   nuvoloides,   i   el   rei   del   castell   de Colocostros,   el   Gatfoc   que,   envoltat   d’aranyes,   guarda   un   tresor formidable que els infants necessiten per desentrellar el misteri. Es tracta d’una història iniciàtica d’aventura clàssica amb regust de rondalla mallorquina ideal per ser llegida pels pares i mares als més petits de la casa i que marca la primera col·laboració entre l’il·lustrador i aquarelista Toni Salom amb l’escriptor Carles El Saure, autor de “Contes de l’illa quàntica” (2010), amb la què aconseguí el Premi Mallorca de Narrativa.

El llibre inclou un glossari final amb lèxic i expressions populars, amb l’objectiu que els seus lectors potencials adquireixin nous coneixements i majors competències respecte al coneixement de la nostra llengua. Presentat a Palma i Barcelona, “El misteri dels dragons” és una de les novetats infantils més destacades dintre del catàleg renovat de la Nova Editorial Moll.

<strong><em>Brunziments, una nova forma d’apropar-nos a la natura</em></strong>

30 de gener de 2023

Albert Herranz i el bosc submergit

30 de gener de 2023