Biografia

Fotografia de l'autor

Pring-Mill, Robert

Robert Duguid Forrest Pring-Mill (Stapleford Tawney, Anglaterra, 1924 - Oxford, 2005) fou un filòleg anglès.
Es va interessar pel català gràcies al fet que visqué de petit a les illes Balears, de l'any 1931 fins a la guerra. Després de participar en la Segona Guerra Mundial, estudià llengües modernes (castellà, francès i català) a la Universitat d'Oxford, on ha estat professor i catedràtic de literatura hispanoamericana. Des del 1957 va ser Magister de la Maioricensis Schola Lullistica i redactor anglès d'"Estudios Lulianos". Ha publicat un bon nombre de treballs sobre el pensament de Ramon Llull. Rebé també el Premi Pompeu Fabra als Jocs Florals de la Llengua catalana de Cambridge del 1956 per un estudi sobre Llull.

Ha editat obres de Ramon Llull, Lope de Vega, Pedro Calderón de la Barca, Pablo Neruda (a qui va aconseguir que nomenessin doctor honoris causa a Oxford el 1965) i Ernesto Cardenal. Els seus tres principals interessos de recerca foren, doncs, aquests: l'obra de Ramon Llull, la poesia del Segle d'Or espanyol i la poesia de protesta sud-americana del segle XX.
Des de 1988 va ser membre de l'British Academy. Fou membre corresponent de la Secció de Filosofia i Ciències Socials l'Institut d'Estudis Catalans des del 1966 i ha estat president de l'Anglo-Catalan Society el 1974-1976.