Biografia

Fotografia de l'autor

Munné-Jordà, Antoni

Antoni Munné-Jordà (Barcelona,1948), escriptor i llicenciat en història de l'art, és un dels referents de la literatura de ciència-ficció a Catalunya i un gran coneixedor i divulgador d'aquest gènere.
Dirigeix la col·lecció “porpra i plata” de Pagès editors. La seva trajectòria laboral ha anat lligada a la revista Serra d’Or de la qual ha estat corrector i redactor.
La seva obra de ciència-ficció inclou dues trilogies. La primera està composta per Damunt un blanc així com el del paper (1978), Ofici de torsimany (1985) i Demà serà un altre dia (1987), que tenen un context científic i estan escrites sota els lemes de l'espai, el temps i el moviment, respectivament. La segona trilogia és més fantàstica i versa sobre la història de Vilanova en el temps: La paciència del mar (1994), que se situa en l'actualitat, L'única mort (1999), que se situa en temps dels ibers, i Poso el comptaquilòmetres a zero (2008), que se situa d'aquí a 10.000 anys.
La seva darrera novel·la, Michelíada (2015), guardonada amb el Premi Ictineu, agafa la Ilíada com a patró, pren de l'Ulisses de Joyce l'ús d'un registre diferent per a cada capítol, utilitza per a cada personatge o col·lectiu una variant dialectal del català i, per si amb això no n'hi hagués prou, fa inventari dels temes que atén la ciència-ficció actual: la crisi de les ideologies i les religions, el poder de les corporacions de comunicació de masses, el medi ambient i el transhumanisme.
Ha publicat antologies canòniques: Narracions de ciència-ficció. Antologia (1985), Temps al temps: antologia de contes de ciència-ficció (1990) i Futurs imperfectes: antologia de contes de ciència-ficció (2013).

No s'ha trobat cap producte que coincideixi amb la teva selecció.